KØREKORT 17 ÅR

Kørekort til elever på 17 år hos Dr-drive

Dr-drive er stolte af at tilbyde kørekortundervisning til elever på 17 år. Vi forstår, at det er en spændende tid, når man når den alder hvor man skal til at tage kørekort. Hos Dr-drive hjælper vi unge mennesker med, at tage det første skridt mod at blive uafhængige bilister.

Er du blandt dem som ikke kan vente med at komme i gang med dit kørekort, kan du allerede starte kørekortundervisningen i en alder af 16 år og 9 måneder. Du kan aflægge teoriprøven i en alder af 16 år og 11 måneder men kan først tage den praktiske køreprøve når du er fyldt 17 år.

Uanset om du drømmer om at få dit kørekort tidligt eller bare ønsker at begynde at forberede dig, er Dr-drive’s køreskole her for at hjælpe dig med at nå dine mål. 

Samtykkeerklæring for forældre

For at kunne starte kørekortundervisning og erhverve sig et kørekort når man er under 18 år, kræver det en udfyldt samtykkeerklæring af dem med forældremyndigheden over barnet. Du finder samtykkeerklæring nedenfor.

Regler for kørekort til 17-årige

Da man ikke er voksen endnu når man er 17 år, er der visse regler som skal overholdes, for at kunne få et kørekort. Følgende regler som skal overholdes når man er bag rettet som 17-årig:

  • For at tage kørekort som 17-årig skal dine forældre (eller de, der har forældremyndigheden), give deres skriftlige samtykke til, at du kan køre bil.
  • For at blive berettiget til at køre som 17-årig, er det nødvendigt at gennemgå køreundervisning og bestå både teori- og køreprøven.
  • Det er vigtigt at huske, at når du kører med en ledsager som 17-årig, er det kun tilladt at køre inden for Danmarks grænser.
 
Du kan læse mere omkring regler og krav for kørekort til 17 årige på borger.dk 

Krav som ledsager for bilist på 17 år

Udover reglerne for at bilister på 17 år, findes der også nogle krav som er vigtigt bliver overholdt som ledsager. Kravene lyder som følger:

 • Du skal være mindst 30 år gammel
 • Du skal have haft et kørekort udstedt i Danmark til almindelig bil (kategori B) i de seneste 10 år uden at det blevet frakendt i perioden
 • Dit kørekort (kategori B) skal være gyldigt og være udstedt i Danmark
 • Medbring altid dit kørekort
 • Som ledsager SKAL du altid være i stand til køre bilen forsvarligt. Det betyder at du ikke må have en promille over 0,5, have indtaget ulovlige stoffer eller være for træt til selv at kunne køre bilen forsvarligt

Som ledsager til en bilist på 17 år, er det dit ansvar at hjælpe bilisten med at bevare overblikket og sikrer en forsvarlig kørsel.

Vær opmærksom på, at du som ledsager skal kunne dokumenterer at du overholder de krav som er opsat for at være ledsager til en bilist på 17 år ved brug af en ledsagerblanket. Du kan finde ledsagerblanketten på færdselsstyrelsen er ved klikke her. Overholdes kravene ikke kan både ledsager og bilisten blive anlagt en bøde.

Forløbet ved start af kørekortundervising

Vores undervisning strækker sig ca. 8 Uger, hvor du kan forvente at komme på manøvrebane efter 2. Teoriundervisning og på Glatbanen/ KTA efter 8. Teoriundervisning. Øvelseskørsel på vejene begynder efter 3. teoriundervisning.

Se oversigten for de forskellige holdpakker og kørekort priser her.

Følgende er ikke inkluderet i prisen:

Alm. Kørekort

Kategori B
17300
12999,-
 • Kørsel med Dr-drive
 • 16 kørelektioner - 8800,-
 • Lovpligtig teoriundervisning - 4200,-
 • 4 Lektioner køreteknisk anlæg 2500,-
 • 4 Lektioner manøvrebane 1800,-
 • Sjov og lærerig undervisning
Populær

DET MENER TIDLIGERE ELEVER